Loading... Please Wait.
Română | English
Patriarhia Română - Mănăstiri şi schituri
Patriarhia Română Structura BOR Mănăstiri şi schituri Itinerar pelerinaje Calendar ortodox Contact
   

Mănăstiri şi schituri


            Apartenenţa Administrativ-Bisericească:             Judeţ:

Mănăstirea ORLAT

Mănăstirea ORLAT

            Istoricul: Mănăstirea s-a înfiinţat în 1992, cu binecuvântarea şi purtarea de grija a Mitropolitului Ardealului, Dr. Antonie Plămădeală, pentru înălţarea construcţiilor străduindu-se cuviosul monah Macarie Agachi. Schitul a fost ridicat pe proprietatea sa, având obşte de călugări. După retragerea părintelui Macarie şi a altui monah care l-a ajutat, conducerea lucrărilor a fost luată de părintele duhovnic, Arhimandrit Sofronie Stelian Achim.


Mănăstirea ORLAT

            Descriere: Este din zid, în forma de cruce şi în stilul bisericilor moldovene. Este compartimentata în altar, naos, pronaos şi pridvor închis. Catapeteasma este din lemn sculptat, la fel şi usile de la intrare. În dreapta altarului este construită camera vestmintelor. Lumina este primita în altar printr-o fereastra amplasată pe zidul de la răsărit şi alta pe zidul din nord; naosul, care are absidele circulare, largi şi adânci, este luminat de câte o fereastra pe zidul din sud şi alta pe cel din nord, iar pronaosul primeste lumină de la câte două ferestre pe fiecare parte (sud şi nord).

            Pictura: Pictura bisericii a fost realizată în frescă în anii 1999-2000 de pictorii Gabriela şi Sabin Dimleanu.

            Altele: La 21 octombrie 2001, biserica a fost sfinţită de PS Visarion Răşinăreanu, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. 
Patriarhia Română - Copyright 2009. Toate drepturile rezervate. Acces membri