Loading... Please Wait.
Română | English
Patriarhia Română - Mănăstiri şi schituri
Patriarhia Română Structura BOR Mănăstiri şi schituri Itinerar pelerinaje Calendar ortodox Contact
   

Mănăstiri şi schituri


            Apartenenţa Administrativ-Bisericească:             Judeţ:

Mănăstirea BARBU

            Istoricul: Mănăstirea Barbu face parte din salba celor 20 de mănăstiri de călugări atestate documentar începând cu sec. XVI şi presărate pe versantul apei Niscovului. Astfel valea Niscovului a fost un adevărat Athos românesc. Prima ctitorie este din sec. XVI şi aparţine marelui comis Radu Cândescu.

            Descriere: Iniţial biserica a avut formă de corabie. Azi se mai păstrează din cea veche altarul şi pereţii drepţi ai naosului. Sânurile şi tinda sunt zidite spre sfârşitul sec. XIX cu ajutorul statului şi contribuţia credincioşilor, prin părintele duhovnic Visarion Ion Hangiu de la Schitul Nifon şi stareţa Glafira Georgescu.

            Pictura: Din pictura veche nu se mai păstrează nimic. Pictura actuală atât a pereţilor, a catapetesmei şi icoanelor mari şi mici s-a realizat în 1895-1896 de pictorul Nicoleanu. A fost renovată în 1931 de pictorul buzoian Nicolae Solescu cu cheltuiala harnicului Ioasaf Grigorescu de la Mănăstirea Ciolanu.

            Altele: Clopotniţa din faţa mănăstirii (la 25 m) este din zid în partea inferioară şi din scândură în partea superioară. Este acoperită cu tablă. Mai are două clopote din cele 4 avute iniţial, două fiind luate de preotul de la biserica de mir. 
Patriarhia Română - Copyright 2009. Toate drepturile rezervate. Acces membri