Loading... Please Wait.
Română | English
Patriarhia Română - Mănăstiri şi schituri
Patriarhia Română Structura BOR Mănăstiri şi schituri Itinerar pelerinaje Calendar ortodox Contact
   

Mănăstiri şi schituri


            Apartenenţa Administrativ-Bisericească:             Judeţ:

Mănăstirea SFÂNTA TREIME

            Istoricul: Mănăstirea a fost înfiinţată în anul 1998 din iniţiativa PS Galaction Stângă, episcopul Alexandriei şi Teleormanului. Terenul în suprafaţă de 3 ha şi clădirea au fost donate de familia Noica. La data de 6 iunie 1999 s-a sfinţit locul pentru construcţia bisericii mari din zid. Clădirea pusă la dispoziţia mănăstirii este din zid de cărămidă, etajată, cu verande la parter şi etaj în partea vestică, susţinute de stâlpi din zid. Are 32 m lungime şi 12 m lăţime. Este acoperită cu ţiglă. În clădire s-au înfiinţat 8 chilii, trapeza, bucătăria, iar pe latura estică la nord s-a amenajat paraclisul.

            Descriere: Spaţiul este compartimentat în altar şi naos. Naosul are 11 m lungime, 4,70 m lăţime şi este luminat de două ferestre mari metalice aşezate spre est. Este tencuit şi ornamentat cu icoane. Intrarea în naos se face prin nord printr-o uşă din lemn de brad sculptată la exterior. Pardoseala este din beton, acoperită de covoare. În capătul nordic este deasupra o turlă înfundată, de formă octogonală, cu o cruce metalică deasupra acoperişului. S-a improvizat o catapeteasmă din scândură.

            Altele: În partea de sud a incintei (la şosea) s-a ridicat o împrejmuire din zid de cărămidă. Conducerea mănăstirii se străduie să introducă apă curentă şi să termine reparaţiile şi amenajările în clădire. 
Patriarhia Română - Copyright 2009. Toate drepturile rezervate. Acces membri