Loading... Please Wait.
Română | English
Patriarhia Română - Mănăstiri şi schituri
Patriarhia Română Structura BOR Mănăstiri şi schituri Itinerar pelerinaje Calendar ortodox Contact
   

Mănăstiri şi schituri


            Apartenenţa Administrativ-Bisericească:             Judeţ:

Mănăstirea Sfinţii Împăraţi CONSTANTIN şi ELENA - MOVILA LUI BURCEL

Mănăstirea Sfinţii Împăraţi CONSTANTIN şi ELENA - MOVILA LUI BURCEL

            Istoricul: Ea a fost înfiinţată în anul 1996 prin strădania arhimandritului Ştefan Guşă.a data de 21 mai 1996, P.S. Gherasim Putneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a fost delegat de Episcopia Romanului şi Huşilor şi a oficiat slujba de sfinţire a locului unde urma să fie ridicată noua mănăstire. În decurs de un an (1996-1997) au fost ridicate trei case şi o bisericuţă de lemn, care au fost sfinţite la 21 mai 1997 de către P.S. Ioachim Mareş, episcop al reactivatei Episcopii a Huşilor.


Mănăstirea Sfinţii Împăraţi CONSTANTIN şi ELENA - MOVILA LUI BURCEL

            Descriere: În prezent există trei corpuri de chilii, un aghiazmatar frumos sculptat în lemn de stejar, o bucătărie de vară, un adăpost pentru vite, un grup statuar constând din trei cruci, o hartă a Moldovei în hotarele ei fireşti şi o statuie reprezentând Dacia Traiană, precum şi un bust al lui Ştefan cel Mare.

            Pictura: Pictura catapetesmei aparţine profesorului C. Ciubotaru din Târgu Neamţ.

            Altele: Grupul statuar format din trei cruci de pe Movilă reprezintă fie cele trei cruci de pe Golgota, fie Sfânta Treime, fie cele trei provincii româneşti, fie chiar cei trei luceferi ai Ortodoxiei: Sfântul Apostol Andrei - hramul paraclisului de la Mănăstirea Ştefan cel Mare şi Sfânt, Constantin cel Mare - cel care oficializează creştinismul şi Ştefan cel Mare - cel care a apărat creştinismul, după căderea Constantinopolului sub turci (1453). 
Patriarhia Română - Copyright 2009. Toate drepturile rezervate. Acces membri