Loading... Please Wait.
Română | English
Patriarhia Română - Mănăstiri şi schituri
Patriarhia Română Structura BOR Mănăstiri şi schituri Itinerar pelerinaje Calendar ortodox Contact
   

Mănăstiri şi schituri


            Apartenenţa Administrativ-Bisericească:             Judeţ:

Mănăstirea ŞIMLEUL SILVANIEI

Mănăstirea ŞIMLEUL SILVANIEI

            Istoricul: În zonă n-a fost un aşezământ monahal niciodată, dar s-a simţit nevoia existenţei lui, fapt pentru care Episcopul Oradei, Ioan Mihaltan a luat iniţiativa înfiinţării în 1996 a mănăstirii cu destinaţie pentru călugăriţe. A fost populată cu maici aduse de la Mănăstirea Râmet-Alba, pentru conducerea obştii primind binecuvântarea monahia Marina (Maria) Lupău. Activitatea monahală s-a dus, o perioadă, în biserica de mir din centrul sătucului Bic.


Mănăstirea ŞIMLEUL SILVANIEI

            Descriere: Biserica este construită din zid de cărămidă în formă de navă, în 1959, sub păstorirea preotului paroh Traian Bompa, cu sprijinul epitropului Ioan Gasman şi donaţia a 30 de localităţi din jurul oraşului Şimleului Silvaniei. Are spaţiul compartimentat în altar, naos şi pridvor închis. Catapeteasma este din lemn, sculptat de meşterul Ilie Guşe din Rodna Veche. Pe naos se află o turlă deschisă. Pardoseala este din duşumea de scândură, acoperişul din tablă.


Mănăstirea ŞIMLEUL SILVANIEI

            Altele: În anul 1995, pe 29 august, a fost sfinţit locul pentru construcţia viitoarei biserici a mănăstirii, la 500 m de sătuc, într-o poiană sub pădure; între timp, biserica a fost terminată şi acum se slujeşte în ea.


Mănăstirea ŞIMLEUL SILVANIEI


 
Patriarhia Română - Copyright 2009. Toate drepturile rezervate. Acces membri