Loading... Please Wait.
Română | English
Patriarhia Română - Mănăstiri şi schituri
Patriarhia Română Structura BOR Mănăstiri şi schituri Itinerar pelerinaje Calendar ortodox Contact
   

Mănăstiri şi schituri


            Apartenenţa Administrativ-Bisericească:             Judeţ:

Schitul ADORMIREA MAICII DOMNULUI – FÂRDEA

            Istoricul: Credincioşii din Fârdea şi din zonă au dorit şi-au solicitat Arhiepiscopiei Timişoara să se înfiinţeze şi la ei o mănăstire. În acest scop au fost donate mai multe terenuri pentru construcţia aşezământului. Arhiepiscopia a primit cu interes propunerea şi la 1 Iulie 2001 s-a dat decizia de înfiinţare a schitului cu destinaţie pentru maici. S-a implicat în organizarea schitului şi înfiinţarea obştei PS Lucian Lugojanul, Episcop Vicar, care a fost mai mulţi ani stareţul mănăstirii Izvorul lui Miron.

            Descriere: Paraclisul este o construcţie din bolţari de ciment pe fundaţie de beton, în formă de cruce având, 15 m lungime, 5,5 m lăţime (9,5 m în zona absidelor care sunt înguste dar profunde). Are spaţiul repartizat în altar, naos şi pridvor închis.

            Altele: La 5 m sud de pridvorul paraclisului este corpul de chilii, clădire parter şi etaj lungă de 25 m şi lată de 6 m. La parter sunt trapeza, bucătăria, cămara de alimente şi grupul sanitar. La mijloc, spre est are o verandă mare. Etajul care are cerdac susţinut de stâlpi de lemn şi un foişor la mijloc, adăposteşte un număr de 6 chilii. În capătul de nord al clădirii mai are o latură numai parter ataşată oblic şi orientată de la Vest la Est, aici fiind adăpostite 4 chilii. Clădirea este acoperită cu ţiglă. 
Patriarhia Română - Copyright 2009. Toate drepturile rezervate. Acces membri