Loading... Please Wait.
Română | English
Patriarhia Română - Mănăstiri şi schituri
Patriarhia Română Structura BOR Mănăstiri şi schituri Itinerar pelerinaje Calendar ortodox Contact
   

Mănăstiri şi schituri


            Apartenenţa Administrativ-Bisericească:             Judeţ:

Schitul ADORMIREA MAICII DOMNULUI

            Istoricul: Aşezământul monahal a luat fiinţă în anul 1999 pe lângă Fundaţia Melchisedec, ca metoc al acesteia. Fundaţia a fost înfiinţată în memoria Episcopului de Roman, Melchisedec Ştefănescu. Călugării slujesc în capela care adăposteşte osemintele Episcopului. Dar iată ce ne spune pisania aflată deasupra uşii de intrare: Cu vrerea tatălui, cu ajutorul Fiului şi cu săvârşirea Sfântului Duh, ziditu-s-a această capela ca să fie adăpost osemintelor marelui ierarh, fost episcop al eparhiei Romanului, Melchisedec Ştefănescu, născut în 1822, decedat în 16 mai 1892, de către epitropii recunoscători, episcopul Lucian Triteanu şi Vasile Bargaoanu.

            Descriere: Capela este construită din zid, în formă dreptunghiulară. Este luminată de trei ferestre, câte una la răsărit, sud şi nord. Ferestrele sunt înguste şi înalte, înconjurate la exterior de trei muluri torsionate. Sub cornişe, de jur-împrejur, sunt firide scurte. În cele patru colţuri, la exterior, se află câte un stâlp contrafort. Clădirea este acoperită cu tablă aşezată în solzi. Deasupra se ridică o turlă octogonală, luminată de şapte ferestre înguste şi înalte, cu geamuri albastre. Acoperişul turlei este piramidal, învelitoarea fiind din tablă aşezată în solzi.

            Altele: La 70 m sud de capelă este o clădire din zid, de formă pătrată. Are numai parter, cu o verandă la sud. Acoperişul în patru ape are învelitoare din tablă. În această clădire se află şi chiliile călugărilor. 
Patriarhia Română - Copyright 2009. Toate drepturile rezervate. Acces membri