Loading... Please Wait.
Română | English
Patriarhia Română - Mănăstiri şi schituri
Patriarhia Română Structura BOR Mănăstiri şi schituri Itinerar pelerinaje Calendar ortodox Contact
   

Mănăstiri şi schituri


            Apartenenţa Administrativ-Bisericească:             Judeţ:

Schitul BUDEŞTI

            Istoricul: Tradiţia locală spune că, în urma cu peste 600 de ani, aici ar fi fost o mănăstire de călugări. Din pricina unor războaie purtate tocmai prin aceste locuri între turci şi tătari, Mănăstirea a fost stricată şi călugării alungaţi, aceştia găsindu-şi adăpost într-o peşteră din apropiere. Prin anul 1953 inginerul Ilnischi de la exploatarea minieră, fiu de preot, a descoperit obiectele de cult şi clopotul fostei mănăstiri în capela cimitirului din apropiere. În prezent clopotul se găseşte la o biserică din împrejurimi. În lucrarea Vetre de Sihăstrie Românească, secolele IX-XX se arată că Mănăstirea a fost întemeiată în secolele XV-XVI şi că a dispărut, dar nu se ştie data precisă.

            Descriere: În afară de chilii, trapeză, bucătărie şi stăreţie, corpul de chilii adăposteşte şi paraclisul în care se slujeşte în timpul rece şi în cursul săptămânii, când sunt prezenţi la slujbe puţini credincioşi.

            Altele: Corpul de chilii a fost ridicat la mică distanţă, în spatele altarului. Este construit din cărămidă şi acoperit cu şindrilă. 
Patriarhia Română - Copyright 2009. Toate drepturile rezervate. Acces membri