Loading... Please Wait.
Română | English
Patriarhia Română - Mănăstiri şi schituri
Patriarhia Română Structura BOR Mănăstiri şi schituri Itinerar pelerinaje Calendar ortodox Contact
   

Mănăstiri şi schituri


            Apartenenţa Administrativ-Bisericească:             Judeţ:

Schitul SFÂNTA CRUCE – CIOCĂNEŞTI

            Istoricul: În zonă n-a existat niciodată viaţă monahală. A fost cabană turistică Recele, părăsită în 1990 şi cumpărată în 1993 de primarul Gheorghe Tomoioagă de la Iacobeni. Fiind ruinată, primarul a reparat-o şi a hotarât să înfiinţeze aici un schit de călugări (tocmai în acest scop a cumpărat cabana). Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a aprobat înfiinţarea schitului şi pe 14 septembrie 1993, Arhiepiscopul Pimen a făcut sfinţirea schitului. Între 14 septembrie 1993 şi 14 septembrie 1994 Schitul a fost condus de Ieromonahul Constantin Ghimpu, el întocmind şi proiectul pentru construcţia bisericii şi corpului pentru chilii. După 14 septembrie 1994 conducerea schitului i-a fost încredinţată Ieromonahului Timotei Bilan care îşi va concentra atenţia pentru construirea bisericii.

            Descriere: Va fi o biserică din lemn, pe fundaţie de piatră, în formă de cruce, cu o turlă octogonală pe naos. Până la construirea bisericii s-a amenajat în cabană un paraclis pentru slujbe şi chiliile necesare adăpostirii călugărilor.

            Pictura: Nu este pictată.

            Altele: La 50 m sud de paraclis există o a doua clădire în funcţie, pentru bucătărie şi trapeză. Urmează să înceapă şi construcţia unui corp de chilii. 
Patriarhia Română - Copyright 2009. Toate drepturile rezervate. Acces membri