Loading... Please Wait.
Română | English
Patriarhia Română - Mănăstiri şi schituri
Patriarhia Română Structura BOR Mănăstiri şi schituri Itinerar pelerinaje Calendar ortodox Contact
   

Mănăstiri şi schituri


            Apartenenţa Administrativ-Bisericească:             Judeţ:

Schitul SFÂNTA TREIME - TANACU

            Istoricul: Schitul s-a înfiinţat la solicitarea credincioşilor, care au donat pentru construcţii două hectare de teren. Episcopul Huşilor, Ioachim, a dat binecuvântarea şi a sfinţit locul în anul 2000. În acelaşi an stareţul Daniil şi trei vieţuitori ai schitului, ajutaţi şi de credincioşi şi episcopie, au reuşit în timp record să ridice un paraclis şi o mică clădire pentru chilii.

            Descriere: Paraclisul este o construcţie din lemn, pe fundaţie de beton, cu spaţiul compartimentat în altar şi naos. Altarul este luminat de o fereastră la răsărit, naosul de câte două ferestre la sud şi nord. Ferestrele sunt din lemn, simple, dreptunghiulare. Pe naos este o turlă oarbă, acoperită cu tablă. Catapeteasma este din lemn de brad nesculptat. Intrarea în naos se face pe o uşă din lemn în două canaturi. Pardoseala este din ciment mozaicat, iar acoperişul bisericii este din şindrilă (draniţă).

            Pictura: Biserica nu este pictată, pereţii fiind împodobiţi cu icoane.

            Altele: Clădirea pentru chilii este din lemn pe fundaţie de beton şi adăposteşte trei chilii. Este acoperită cu şindrilă. 
Patriarhia Română - Copyright 2009. Toate drepturile rezervate. Acces membri