Loading... Please Wait.
Română | English
Patriarhia Română - Mănăstiri şi schituri
Patriarhia Română Structura BOR Mănăstiri şi schituri Itinerar pelerinaje Calendar ortodox Contact
   

Mănăstiri şi schituri


            Apartenenţa Administrativ-Bisericească:             Judeţ:

Mănăstirea CARAIMAN

            Istoricul: A fost înfiinţată în anul 1998 la iniţiativa preacuviosului părinte Gherontie Puiu.LA 29 iunie 2000 fericitul întru pomenire Patriarh Teoctist aprobă înfiinţarea Schitului Caraiman cu hramul Înăltarea Sfintei Cruci. Locul a fost sfinţit de Preasfinţitul Teodosie Snagoveanul. La data de 21 octombrie 2001 biserica de lemn cu hramul Acoperământul Maicii Domnului este deja sfinţită de către PS Episcop Sebastian Ilfoveanul şi tot atunci este pusă piatra de temelie pentru începerea construirii unei noi biserici,de zid, cu hramul Înălţarea Sfintei Cruci.

            Descriere: Este ridicată mai întâi biserica din lemn ,pe fundaţie solidă de piatră cu acoperiş de tablă, având o formă specifică arhitecturii din lemn tradiţionale. Biserica mare din zid, ridicată între anii 2002-2007 este o construcţie cu un plan navat , cu trei absidiole uşor decroşate. Are o turlă pe naos şi două pronaos, intrarea se face printr-un pridvor susţinut de opt coloane.

            Pictura: Între anii 2002-2007 s-au construit biserica mare cu hramul Înăltarea Sfintei Cruci aflată în acest moment în stadiul finalizării decaoraţiei picturale, clopotniţa,trapeza,respectiv unul din corpurile arhondaricului.

            Altele: În toamna anului 2007 a început construcţia chiliilor. 
Patriarhia Română - Copyright 2009. Toate drepturile rezervate. Acces membri