Loading... Please Wait.
Română | English
Patriarhia Română - Mănăstiri şi schituri
Patriarhia Română Structura BOR Mănăstiri şi schituri Itinerar pelerinaje Calendar ortodox Contact
   

Mănăstiri şi schituri


            Apartenenţa Administrativ-Bisericească:             Judeţ:

Mănăstirea DERVENT

Mănăstirea DERVENT

            Istoricul: În apropierea ruinelor cetăţii antice Dervent din lunca Dunării, în sec. al IX-lea a luat fiinţa o puternică sihăstrie, înfiinţată de călugări autohtoni, sub influenţa vechilor aşezări monahale din partea locului.


Mănăstirea DERVENT

            Descriere: Aşezământul cunoscut drept Mănăstirea Dervent este o ctitorie a monahului Elefterie Mihai (1929-1936) şi a fost ridicată pe locul unui cimitir creştin. Biserica, în formă de cruce, a fost construită după planurile arhitectului N. Săvulescu din Călăraşi.


Mănăstirea DERVENT

            Altele: În interiorul Bisericii se află, o icoană făcătoare de minuni, ce a fost donată mânăstirii de o familie înstărită şi despre care mulţi oameni mărturisesc că a avut efecte curative asupra lor. altă minune se află într-un Paraclis, iar o surată a acesteia este plasată în exteriorul acestuia. Este vorba despre o cruce de piatră, despre care se pare că se măreşte vizibil în înălţime. altă minune se află într-un Paraclis, iar o surată a acesteia este plasată în exteriorul acestuia. Este vorba despre o cruce de piatră, despre care se pare că se măreşte vizibil în înălţime. O altă minune se află într-un Paraclis, iar o surată a acesteia este plasată în exteriorul acestuia. Este vorba despre o cruce de piatră, despre care se pare că se măreşte vizibil în înălţime.


Mănăstirea DERVENT


 
Patriarhia Română - Copyright 2009. Toate drepturile rezervate. Acces membri